Kategóriák
1Ezermester

Mosógép bekötése

Mosógép bekötése

Egy kis magyarázat a következő képsorokhoz.

Nemrég vásárolta meg egy cég a lakást, amit a későbbikben fel akarnak majd újítani. Viszont egy nagyobb ingatlanjuk, most futó felújításukhoz, vidékről toboroztak munkaerőt. Ezeknek a dolgozóknak kiadták, kvázi munkásszállónak a szóban forgó lakást. Mert azért lakható. Egy mosógépet kellett bekötnöm, mint ahogy ezt a képek is igazolják.

A másik ok, amiért a képeket közzé tettem, hogy a képek, és a munkafolyamat ismertetése után, bárki, aki érez egy kis affinitást, saját maga is be tud majd kötni egy mosógépet. Nem kell hozzá szakembert hívni.

Szerencsés eset volt, mert régebben üzemelt már itt egy mosógép. Kicsit részletezem, mert azért nem volt olyan egyszerű a dolog.

Az eredeti állapot

 A kombinált sarokszelepnek köszönhetően, a vízbekötéssel nem volt sok baj. A szennyvíz elfolyó, viszont nem szerencsésen, a mosdószifonba volt bekötve, közvetlenül a vízzár fölé. Ennek többek között annyi a hátránya, hogy a mosógép ürítésekor kicsit hangosabban áramlik a víz, valamint, ha a szifon el van dugulva, akkor el tudja árasztani a fürdőszobát a víz. A tulajdonos kérte, hogy ne nagyon változtassunk ezen, hisz félév múlva teljes felújításon fog átesni a lakás.

Mosógép hátsó része, a csomagolás eltávolítása után.

A mosógép dobját, a szállítás miatt bebiztosítják, sérülés ellen. Ezeket a rögzítő csavarokat kell a beüzemelés előtt eltávolítani.

A rögzítőcsavar

Általában egy 10-es csillag, chrowa, vagy csőkulcscsal kell meglazítani, majd kihúzni a műanyaggal együtt.

A rögzítő csavar helye

A csavar helyén a védőkupak

Rögzítő csavarok, és védőkupakok.


A mosógép hátsó része,  beüzemelés előtt

A beüzemelés

Miután a rögzítő csavarokat eltávolítottam, a védőkupakokat a helyére tettem, a mosógép készen áll az első beüzemelésre. De előtte még mind a víz oldalról, mind a szennyvíz oldalról e kell kötni a készüléket.

Szennyvíz cső toldása

Az elvezető cső rövid lett. nem is csoda, hisz más helyre került, mint eredetileg tervezték. Egy toldó csővel megoldottam a problémát.

Szennyvízelvezető csonk.

Mivel a mosógéphez ilyet nem adnak, ez az eredeti szifon tartozéka volt, így ezt külön kellett beszerezni.

Mosógép vízoldali bekötése

Minden mosógép tartozéka a vízoldali tömlő. Ennek sarok csatlakozóját (tömítéssel) kell a mosógépre feltekerni.


A vízoldali, és a szennyvíz elvező csatlakozó bekötése.

Most már minden készen áll a mosógép beüzemelésére. A Vízoldali csatlakozó a kombinált szelepen, a szennyvíz elvezető cső a csonkra AWAB bilinccsel rögzítve.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a mosógép első beüzemelése egy hosszú programnak kell lennie. Ekkor a 90 °C-os melegvíz hatására, a szereléskor bekerült összes szennyeződés eltávolítjuk. Továbbá a mosógép bekötését is ellenőrizni tudjuk, hogy folyik-e esetleg valahol a víz.

Esetünkben minden rendben volt – hogy is lett volna másként – így nyugodt szívvel adtam át.

mosogép bekötése

Remélem, hogy a leírtak elég támpontot adtak az önjelölt vállalkozóknak, akik spórolásból, kihívásból, megpróbálják maguk bekötni az új mosógépüket. Amennyiben a leírtak alapján is elakadna, forduljon hozzám bizalommal tanácsért az elektromos levélcímemen.  hello@egyezrmester.hu címen, lehetőleg képekkel. A lehetőségeimhez, és a szabad időmhöz képest, gyorsan válaszok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük