Kategóriák
1Ezermester

Bútor összeszerelés profin

Bútor összeszerelés kényelmesen, avagy hogyan is kezdődik a sztori? Megvásároltad álmaid bútorát, viszont most jön a nehezebb része: össze kellene szerelni. Hirtelen azt sem tudod, hogyan fogj hozzá. Szeretnél bizonyítani a feleségednek, vagy épp, hogy egyedülálló nőként tervezed megoldani a bútorod összeszerelését.

Viszont elsőre könnyebbnek tűnt, mint ahogy most, a lapra szerelt halmot elnézve érzed? A megoldás neked is adott, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád!

6 tipp, hogyan válassz szakembert bútorösszeszereléshez

Már olyan szívesen látnád a kész bútort!

Világosan emlékszel, hogy az IKEA, a KIKA, RS, vagy éppen a Retz üzleteiben láttad a mesterien összeszerelt bútorod. Ahogyan ott álltál előtte és elképzelted, lerajzoltad, megtervezted, hogyan lesz konyhád, fürdőszobád, nappalid, előszobád, vagy akár a gyerekszoba legújabb bútora.

Viszont most csak lapra szerelt dobozok halmazát látod a szobában. Kibontani se mered igazán a dobozt, hiszen mi van, ha valamit elrontasz?

Rémálom a bútor összeszerelés
Rémálom a bútor összeszerelés? Van megoldás!

Tényleg, mi történhet, ha te szereled össze a bútorod?

Valljuk be, nem vagyunk egyformák. Vannak emberek, akiknek a bútorok mesteri összeszerelése a szakterületük, viszont legtöbbünknek egyáltalán nem az.

Természetesen kérhetjük az IKEA, KIKA, Retz, RS, vagy egyéb szaküzletek segítségét vadonatúj bútorunk összeszereléséhez, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos könnyen kaphatunk több hónappal későbbre szóló időpontot tőlük.

Mi a legrosszabb, ami történhet, ha te vágsz bele vadonatúj bútorod összeállításába? Amellett, hogy neked kell az értékes időd és energiáid erre szánni, még van jópár dolog, ami zavarhat.

Szerszámok a bútor összeszereléshez

Például, hogy kelleni fognak a megfelelő szerszámok. Ha nincsenek már a tulajdonodban, és a bútor szaküzletek sem biztosítottak neked az összeszereléshez, akkor bizony be kell szerezned őket. Vagy megveszed, vagy kölcsön kéred a szomszédtól – a lényeg, hogy ismételten a te idődbe, vagy pénzedbe fog ez kerülni.

Idegeskedés a bútor összeszerelés miatt

Mivel nem bútorok összeszerelésével töltöd a mindennapjaid, így előfordulhat, hogy ideges és feszült leszel. A nemrég kifizetett számla még ott pihen a lapra szerelt elemek között, és te nagyon nem szeretnéd, ha bármi bajt okoznál új bútorod darabjaiban.

A család tagjai pedig árgus szemmel figyelik a munkálatokat, mert már nagyon szeretnék látni a tökéletesen összeszerelt bútort a nappalitokban, vagy épp a fürdőben, konyhában, előszobában, spájzban és gyerekszobában.

Segítség hívása bútor összeszereléshez

Egy „egyszerűbb” polcos szekrény összeszerelése még hagyján, de mi a helyzet egy komplett konyhabútorral? Ha még meg is oldod az elemek összeállítását, még mindig érvényes a kérdés: hogyan kerül a helyére a csap, a beépített mosogatógép, tűzhely, vagy épp a LED lámpák?

Ez már megint egy (vagy több) másik szakma, amihez nem értesz. Felkeresel egy villany- és vízszerelőt, vagy akár asztalost, hogy kivágja a bútorlapból a megfelelő részeket. Rájuk pedig jó eséllyel várnod kell majd, szóval akár hetekig is nézegethetitek a félig kész bútort.

Mégis belevágsz a bútor összeszerelés bonyodalmaiba

Te viszont mindenképp bizonyítani szeretnél és nem másra bízni bútorod összeszerelését. Neki is fogsz, figyelve a mellékelt összeszerelési útmutatót (már, ha kaptál ilyet a bútorod mellé). Bízol magadban, megvannak a „megfelelő szerszámok” és az időd is, hiszen csak erre felszabadítottál egy teljes szombat délutánt.

Viszont, ha nem vigyázol, könnyedén kárt okozhatsz gyönyörű bútorodban. Ha például nem megfelelően, vagy túlzón húzod meg a csavarokat. Vagy szerelés közben összekarcolod a bútorlapokat. Az ajtók sehogyan sem akarnak vízszintesen állni, így addig-addig húzod, feszíted az elemeket, amíg kárt nem okozol bennük.

Mérges vagy, feszült és nem tudod, most mi tévő legyél.

Add át ezt a terhet egy szakembernek!

Kevesen tudják, de ma már megvannak a bútorok profi összeszerelésének is a szakértői. Nem, nem csak a bútor szaküzletek saját embereire gondolok, akik pár hónapos határidőket tudnak csak vállalni, annyira sok a munkájuk.

Hanem olyan szakértőkre, akik otthonosan mozognak a nagyobb márkák (pl. IKEA, KIKA, Retz és RS) bútorainak szakszerű összeszerelésében. Mindehhez ráadásul olyan speciális eszközöket használnak, amikkel jóval hosszabb távon tudják biztosítani vadonatúj bútoraid élettartamát.

Ha igazán jó szakemberhez fordulsz, akkor nem csak az adott bútor összeszereléséhez, de a csapok, mosdókagylók és a különféle beépíthető konyhai gépek beszereléséhez is értő segítségre találsz.

Hogyan válassz szakembert bútor összeszerelés céljából?

Ha eldöntötted, hogy nem a te drága időd és energiád szeretnéd új bútorod darabjainak összerakására fordítani, hanem egy szakértő segítségét kéred a témában, akkor van pár dolog, amit érdemes átgondolnod:

  1. Honnan érkezik a segítség? Ha Budapest VII. kerületében laksz például, akkor mindenképp érdemes olyan szakembert keresned, aki itt, helyben tud neked segítséget nyújtani bútoraid összeszerelésében. Így jó eséllyel sokkal hamarabb tud érkezni hozzád, ráadásul ismeri a környék házainak, lakásainak jellegzetességét (pl. a téglafalak sajátosságait figyelembe veszi, mikor a bútorelemek falhoz rögzítése a cél).
  2. Mi mindenben tud segíteni? Ahogy már korábban is említettük, nem elég, ha a bútorok szakszerű összeszerelésében, de a csapok, mosdókagylók, beépített hűtő, tűzhely elhelyezésében is jártas szakembert találsz. Egy igazi ezermesterre van hát szükséged! Így egy kézben tudhatod a teljes folyamatot, és nem szükséges a bútor összeszerelőnek a villanyszerelővel vagy asztalossal is egyeztetnie.
  3. Adjon többet, mint a bútorok összeszerelése! Egy igazán profi szakember el tudja neked mondani, hogy miben más az ő munkája. Milyen speciális szerszámokat és egyedi technológiát használ bútorod lapokból való összeállításakor azért, hogy az stabilan és nagyon hosszú távon nyújtson neked megoldást.
  4. Fontos, hogy betartsa a határidőket. A nagyobb bútorboltok saját embereire akár hónapokat is várnod kell. Ha viszont megtalálod azt a szakembert, akire szükséged van, nagyon fontos, hogy tisztázzátok a határidőket. Több ügyfelem járt már úgy ugyanis, mielőtt hozzám fordultak, hogy a gyors „első alkalom” időpontja után a félkész bútort kellett néznie hetekig, hiszen a „szakember” nem fejezte be az összeszerelést.
  5. Előre kalkulálható, pontos számítást keress! Sajnos tapasztalat, hogy már induláskor rossz jel, ha a szakember nem tud pontosabb összeget mondani, amivel számolhatsz a munkájáért cserébe. Mindkettőtök nyugalmának érdekében fontos, hogy tisztázzátok az árat, mielőtt belefogna a munkába.
  6. Nézz referencia munkákat! A profi bútor összeszerelők büszkén vállalják korábbi munkáikat. Szívesen megosztanak veled képeket korábbi munkáikról, illetve referencia véleményeket is olvashatsz korábbi ügyfeleikről. A korábbi munkáikat nézve láthatod, hogy mennyire jártas akár a komplexebb bútorsorok összeállításában, vagy villany- és vízszerelői munkálatokban.

Mit érdemes neked átgondolnod, mielőtt árajánlatot kérsz?

Ahhoz, hogy megkönnyítsd a kommunikációt közted és a bútoraid összeszerelésével megbízott szakember között, érdemes egy kicsit felkészülnöd, mielőtt árajánlatot kérsz. Nagy segítség, ha előtted van az összeszerelendő bútor márkája és típusa (pl. IKEA Knoxhult alsószekrény ajtókkal és fiókokkal), valamint tudod, hogy hány elemből áll a teljes bútor.

Fontos információ továbbá, hogy milyen falhoz (pl. tégla, beton) fogják majd rögzíteni új bútorod elemeit.

Nagyon fontos, hogy jelezd, ha csapot, mosdókagylót, beépíthető elektromos gépeket (pl. sütő, hűtő), vagy világítást is szeretnél beépíteni az adott bútor összeszereléskor. Egy kis plusz információ, ami a kényelmed szolgálja: gondold át, melyik napokon, milyen időintervallumban a legjobb neked, hogy a szakértő eljöjjön hozzád.

Profi szakemberre bíznád a bútor összeszerelés bonyodalmait? Fordulj hozzám bátran!

Több mint 20 éves tapasztalatom van, mint gondnok / karbantartó, így igazi „ezermesterként” tudom segíteni a választott új bútoraid összeszerelését (kiegészítve víz- és villanyszerelési munkával).

Egyedi technikát és saját, profi szerszámokat használva gyors, pontos és minőségi munka végzésében hiszek, amit korábbi megrendelőim tapasztalatai is alátámasztanak.

Hívj bátran, vagy kérj tőlem egy ingyenes árajánlatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük