Kategóriák
1Ezermester

Mit csinál a vízvezeték szerelő?

Sok mindent. Többek között „folyóvizet” varázsol a lakásunkba. Kiépíti, felújítja a lakás vizes blokkjait, használhatóvá teszi a WC-t, a fürdőt és a konyhát. A vízvezeték szerelő elhárítja a vizes hibákat (dugulás, csőtörés), karbantartja és javítja például a csapokat, a vízmelegítőt.

A vízvezeték szerelő munkája a legfontosabb a világon

Nem csak kényelemi, hanem egészségügyi szempontból is. A házunk vízvezetékét tekintjük az első számú védelmi vonalnak a betegségek ellen. A tiszta víz a kézmosástól a zuhanyozásig, a kávé/tea főzéstől a vasárnapi húsleves készítéséig egyaránt fontos. Az is fontos, hogy a házban lévő összes piszkos és használt víz kijusson a csatornákon keresztül. Mindez lehetőséget ad nekünk arra, hogy a kívánt életet éljük anélkül, hogy különböző betegségekkel és kórokozókkal kelljen szembenéznünk a megfelelő vízvezeték és csatorna-hálózat hiányában.

Miért fontos, hogy szakemberre bízzuk a munkát?

Ugyan néhány szerelési munkát mi magunk is elvégezhetünk, mint például egy mosógép bekötése vagy egy csaptelep kicserélése. De tényleg megéri? Kell hozzá megfelelő szerszám, néha plusz alkatrész, és az időnk, ami ugye nem sok van.

Ha valamit elrontunk szerelés közben, akár súlyos vagy nagy költséggel kijavítható károkat okozunk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakembert?

1. A szakember rendelkezik megfelelő szaktudással és szerszámokkal. A problémákat gyorsan megoldja, mindezt megfizethető áron és garanciát vállal a munkájára.

Fontos, hogy kérjünk tőle referenciákat. Ezek alapján könnyen el tudjuk dönteni képes lesz-e a vízvezeték szerelő megoldani a problémánkat. Egyes vízvezeték szerelők a duguláselhárításban profik, egyes szerelők a vízvezeték rendszer kiépítésében, mások pedig a karbantartások, kisebb szerelési feladatok elvégzésében.

2. Nagyobb munkák elvégzésénél érdemes több szakembertől is referenciát és árajánlatot kérni. Ez alapján össze lehet hasonlítani az áraikat, a szaktudásukat, valamint a szolgáltatásaikat.

Persze nem minden esetben van lehetőségünk referenciákat bekérni egy azonnali beavatkozást igénylő probléma esetében – például dugulás elhárítás vagy csőtörés esetében.

3. Egy profi vízvezeték szerelő megfelelően tájékoztat a munkája költségeiről – beleértve a szolgáltatásaiért fizetett összeget, a munkájához szükséges anyag-, és szerszám költségeket, valamint az útiköltséget.

4. A legjobb szakemberek éjjel-nappal rendelkezésre állnak sürgős helyzetekben. Ha a vízvezeték szerelővel nehéz felvenni a kapcsolatot, ez arra utalhat, hogy vészhelyzet esetében sem lesz könnyű utolérni.

5. Magyarországon még nem kötelező, de pozitívum, ha rendelkezik felelősség biztosítással.

6. Fontos, hogy legyen online jelenléte. Az online jelenlét megkönnyíti a leendő ügyfelek számára a könnyebb kapcsolat felvételt. Természetesen az is fontos, hogy a szakember weboldalán találunk-e ügyfél véleményeket, amik referenciaként is szolgálnak.

Nem könnyű a legjobb vízvezeték szerelő megtalálása, de garantálom, hogy megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük